Så vet du att det är dags att byta fönster

Fönster kan behöva bytas även om de ser hela ut men det är en ganska stor investering och något som många drar sig för in i det längsta. Det är ändå något som måste göras ibland och här kikar vi lite närmare på hur du kan avgöra när det är dags.

Tydliga tecken

Fönster som är trasiga och dåliga påverkar inte bara hur huset ser ut, det påverkar faktiskt också din plånbok. Även miljön påverkas negativt när fönster är dåliga. Här är tre tecken på att du behöver byta dina fönster:

  1. De är trasiga och det läcker in vatten. 
  2. Det drar kallt från dem.
  3. Du måste ha raggsockor och tjocka kläder inomhus.

Om du dessutom tittar på dina uppvärmningskostnader så kan du se om de börjat stiga på ett ovanligt sätt. Att värma upp ett hus är dyrt även utan att elda för kråkorna!

Mer om att byta fönster

Alla typer av hus behöver byta fönster någon gång. Är du villaägare är det ditt eget ansvar att ha koll på när detta behövs. Bor du i en hyresrätt eller bostadsrätt bör du säga till så att bristerna kan åtgärdas. Om ett trasigt fönster får stå för länge kan det ge skador på hela fastigheten.

Men vem byter fönster? Du kan, om du är händig, på egen hand. Du kan även anlita proffs för att byta fönster i Södertälje, Tumba, Norsborg eller andra platser. Då blir det korrekt utfört på kort tid och du vet att du slipper drag och dyra uppvärmningskostnader. 

13 Feb 2022