Internet Hall of Fame

The Internet Hall of Fame är ett virtuellt museum samt ett hederspris som tilldelas personer vars livsverk har utgjort betydande bidrag till utvecklingen och förbättrandet av internet. Internet Hall of Fame administreras av the Internet Society - Wikipedia

Det är lite häftigt att det finns ett sådant tycker jag, ett pris som har med internet att göra så att säga. Ett annat pris som hörde samman med internet, var Stora bloggpriset, men det finns inte mer. Det var en svensk utmärkelse som utdelades vid ett evenemang anordnat av Aftonbladet och Bloggportalen och det mellan 2008-2009.

Olika sorters priser i Sverige

Även om det stora bloggpriset inte längre delas ut, så har vi i Sverige en mängd olika sorters priser som delas ut varje år. Det är medaljer, utmärkelser och annat som delas ut av olika instanser och för olika prestationer.

Bland annat så finns Svenska Kungliga Riddarordnar, kungliga medaljer, Regeringens medaljer, Nobelpriser, pris och utmärkelser för humanitära insatser, medaljer och utmärkelser för olika discipliner, litteraturpriser, musikpriser, kulturpriser, filmpriser, sportpriser, idrottspriser, samt olika stipendier. 

Alla olika sorters priser finns på Wikipedias sida. 

 

9 Feb 2019